Wat is Feng Shui?

> Feng Shui > Wat is Feng Shui?
Wat is Feng Shui?

Geplaatst op: 20 november 2014

Feng Shui (Fung Sjoeee) is een Chinese, oude ‘kunst’ en wetenschap die al meer dan 3000 jaar beoefend wordt. In het oude China waren de boeren al bezig om op basis van de natuurwetten te bepalen welk stuk land het meest vruchtbaar was en waar ze hun oogst het beste konden planten om het zo goed mogelijk te laten groeien. Gelukkig ontdekken ook in deze tijd steeds meer mensen dat Feng Shui een positieve impuls kan geven aan je persoonlijke groei. Je zou het toepassen van Feng Shui kunnen omschrijven als het zodanig inrichten van je woon- of werkomgeving, dat het je groei maximaal ondersteunt en versterkt. Dat jij en je omgeving volledig in harmonie zijn met elkaar.

Een balans tussen Yin en Yang en daaraan gekoppeld de 5 natuurelementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) zijn hierbij de belangrijkste basis. Vergelijkbaar met acupunctuur lokaliseren en verhelpen we met Feng Shui verstoringen of blokkades in de energiebanen in je huis. Deze verstoringen zul jij ervaren als een soort ondefinieerbare disbalans of ‘geen goede flow’ op een aantal gebieden in je leven (slechte slapen, te weinig werk, mislukte relaties etc.).

Door het verplaatsen van meubels, het gebruik van andere kleuren en materialen of bijvoorbeeld een interne verhuizing heffen we deze blokkades op waardoor de positieve chi (levensenergie) weer wordt geactiveerd en negatieve chi geneutraliseerd. Je huis of kantoor en ook je leven zal na een Feng Shui consult weer meer in balans voelen en beter slapen, financiële vooruitgang, of een nieuwe liefde zou zo maar tot de mogelijkheden kunnen behoren…

Feng Shui is niet zweverig, niet duur en ook niet perse heel ingrijpend. De oplossingen zijn juist heel praktisch en concreet. En toe te passen voor elke stijl en elk interieur. Zowel zakelijk als privé. Voelen de aangedragen oplossingen voor jou niet goed, dan kijken we samen naar een alternatief dat wel goed voelt. Het is immers jouw woon- of werkruimte en als de aangedragen de oplossingen niet goed voelen, dan gaan ze hun doel voorbij.

Lees meer over:

Afspraak maken of meer informatie?
Stuur ons een mailtje op info@yoy4style.nl of bel 06 14 38 21 20 dan vertellen we je er graag meer over of plannen we direct een afspraak in!

Wilt je weten hoe anderen de samenwerking met YoY hebben ervaren? Lees dan hier de reviews.

 

Testimonials

  • “Wij hebben een nieuw huis gekocht en besloten om veel in het huis te renoveren. Er waren verschillende opties m.b.t tot indeling van kamers en ruimtes, dus wij hebben Yolanda benaderd om voor ons een Feng Shui analyse te maken en ons te adviseren met betrekking tot de optimale indeling per ruimte en functies en voor gebruik van type materialen en kleuren. Wij zijn heel blij met het resultaat en haar advies. Het rapport heeft onze beslissingen ondersteund en een goed gevoel gegeven voor de keuzes tijdens verbouwing en inrichting van ons nieuwe huis. Yolanda was altijd bereikbaar om onze zorgen en vragen te beantwoorden. Zij kwam altijd tijdig haar afspraken na en wij raden zeker haar werk aan.” – Carolina Rusinek
Vertel je vrienden over YoY!