Wanneer Feng Shui?

> Feng Shui > Wanneer Feng Shui?
Wanneer Feng Shui?

Geplaatst op: 20 november 2014

Feng Shui kan je in heel veel verschillende situaties helpen om je (werkende) leven weer meer in beweging te krijgen op positieve wijze. Vooral bij het kopen of verkopen van je huis of bij een verbouwing is het belangrijk om te weten hoe deze zo in te richten dat de energie in je (nieuwe) woon- of werkplek een positief effect heeft op belangrijke thema’s als je relaties, financiën, gezondheid en succes. In welke situaties kan Feng Shui iets voor jou betekenen?

Specifieke vragen m.b.t. slapen, gezondheid, financiën, relaties etc..
Lijkt je huis helemaal in balans qua kleur en inrichting, maar voel je toch dat er ‘iets’ niet helemaal klopt… Of hebben jij of je kinderen slaapproblemen en kun je maar niet ontdekken waar het aan ligt? Heb je steeds terugkerende gezondheidsklachten? Of ben je net verhuisd en heb je het gevoel dat sinds die tijd alles in je leven niet meer ‘stroomt’? Ben je net gescheiden en wil je de energie in huis ‘opfrissen’? Of gaat alles in je leven eigenlijk best wel goed en wil je dit graag zo houden? In dit soort situaties kan een Feng Shui consult je verrassende inzichten en meer bewustwording geven over mogelijke oorzaken hiervan en over jezelf! En zullen hiervoor praktische oplossingen worden aangedragen.

Verbouwen
Wanneer je je huis gaat verbouwen zal daarmee ook de energie van je huis veranderen. Een stuk erbij of eraf, een andere indeling of andere bestemming van de ruimtes zal ook invloed hebben op de personen die die ruimtes gebruiken. Dit kan positief uitpakken, maar ook negatief. Het is daarom goed om vooraf te bekijken welke energetische invloed de veranderingen kunnen meebrengen voor iedereen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zo maximaal mogelijk profiteert van de veranderingen in je huis en de kleuren, indeling en materialen voor iedereen zo gunstig mogelijk uitpakken.

Huis verkopen
Feng Shui kan je niet alleen helpen om je huis in balans te brengen zodat je er zelf prettig woont, maar ook als goed hulpmiddel bij de verkoop. De meeste kopers beslissen onbewust binnen 10 seconden nadat ze een woning binnen lopen al of ze een huis wel of niet willen kopen. En dat gebeurt allemaal op basis van gevoel. Voelt het huis goed? Dan worden ze verliefd en kan het onderhandelingsproces beginnen. Voelt het niet goed, dan haken ze af en ben je ze kwijt.!

Natuurlijk begint een verkoop met een aansprekende internetpresentatie, daar ben ik van overtuigd. Maar soms is een goede verkoopstyling niet genoeg en is er meer aan de hand waarom de woning niet verkocht wordt. Er zitten bijvoorbeeld energieblokkades die onbewust gevoeld worden door potentiële kopers. Je kunt als woningeigenaar onbewust nog geen afscheid nemen van het huis en voelt daardoor niet welkom voor nieuwe kopers. Of er zijn misschien omgevingsfactoren rondom je woning die van invloed zijn op dat een huis ‘niet goed voelt’. Tijdens een Feng Shui consult komen dit soort dingen boven tafel en kun je ze verhelpen, zodat de woning weer welkom voelt en de energie weer gaat stromen. En dit voelen potentiele kopers ook!

Huis kopen – nieuwbouw
Een huis kopen is een grote stap. Zeker als het nieuwbouw is. Je koopt vanaf een tekening en als je geluk hebt kun (of moet!) je alles nog helemaal zelf bedenken. Om alle keuzes voor indeling, kleuren en materialen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat je geen spijt krijgt van verkeerde keuzes, is het goed om vooraf een gedetailleerd plan te maken. Niet alleen voor de indeling, kleuren en materialen, maar als het kan zelfs nog over de plek van de woning op de kavel en de ‘kijkrichting’ van het huis. Allemaal keuzes die middels een Feng Shui advies kunnen worden geoptimaliseerd en vergemakkelijkt. We kunnen dan namelijk bij het maken van deze keuzes rekening houden met een optimale energieflow en de beste ruimtes en locaties voor specifieke personen en specifieke functies in het huis.

Huis kopen of huren – bestaande bouw
Ga je een nieuw huis kopen dan is het fijn om te weten of dit nieuwe huis energetisch gezien bij je past en of er geen ‘negatieve’ energie in en om dit huis hangt, die zijn weerslag kan hebben op jouw geluk, gezondheid, relaties en financiën. Wanneer je me inhuurt om je te ondersteunen in dit traject, ga ik met je mee kijken naar de nieuwe woning en maak ik o.a. aan de hand van een kompasmeting een analyse van de omgeving van het gebouw, het gebouw zelf (vorm, indeling etc.) en de combinatie met jou/jullie als nieuwe bewoners. Het resultaat van dit advies is inzicht in de vraag of dit huis je gaat helpen bij het creëren van een goede flow in je leven in de verschillende ‘levensthema’s’ die voor jouw belangrijk zijn (relaties, gezondheid, financieel etc..).

Kantoor of werkplek inrichten
Naast een thuisomgeving is een kantoor- of andere werkplek een uitgesproken plek om de principes van Feng Shui toe te passen. Een groot deel van je tijd breng je immers door op je werkplek. Mensen worden steeds gevoeliger voor de energie van hun omgeving en zeker ook op je werk is het daarom belangrijk dat die energie daar in balans is. Een organisatie draait op mensen. Harmonie in energie zorgt ervoor dat je werknemers zich prettiger voelen en meer vitaal en dit komt ten goede aan de algehele sfeer en productiviteit van deze mensen. En ook je klanten zullen daarvan uiteindelijk profiteren.
Bij een Feng Shui consult op kantoor zal ik bijvoorbeeld kijken naar de optimale algehele indeling van de ruimte, de positionering van de bureaus afgestemd op de energie van de gebruikers, waar zitten algemene energie-blokkades en hoe kunnen we die verhelpen? En wat is de ‘money-area’ en hoe kunnen we die energie activeren en laten stromen?

Lees meer over:

Afspraak maken of meer informatie?
Stuur ons een mailtje op info@yoy4style.nl of bel 06 14 38 21 20 dan vertellen we je er graag meer over of plannen we direct een afspraak in!

Wilt je weten hoe anderen de samenwerking met YoY hebben ervaren? Lees dan hier de reviews.

Testimonials

  • "Via een goede kennis kwamen we in contact met Yolanda toen we besloten hadden ons kantoor uit te breiden en ook geheel opnieuw in te richten. Yolanda heeft voor ons een Feng Shui plan op maat gemaakt, passende bij ons bedrijf, de personen erin en de locatie. We vonden het waardevol om niet zomaar een plannetje te maken voor de inrichting, maar eentje die ook past bij het gebouw en het bedrijf, eentje waar diverse zaken in balans zouden komen zodat we blije medewerkers en gezonde prestaties zo goed mogelijk zouden faciliteren. Dit plan op basis van Feng Shui is vervolgens tot in de details uitgewerkt en Yolanda heeft het hele traject begeleid van de kleur- en stofkeuzes tot aan het optimaal ophangen van de verlichting aan toe. Het eindresultaat is geweldig: ons uitgebreide en geheel vernieuwde kantoor is mooi, fijn om in te werken, slim en praktisch ingericht en valt bij het hele team goed in de smaak. Yolanda heeft ons echt ontzorgd en heeft ook het project management naar volle tevredenheid op zich genomen. Ze luisterde goed naar onze wensen en was niet alleen creatief en proactief waar dat nodig was, maar ook lekker praktisch, hetgeen de vaart erin hield. Ik kan Yolanda dan ook van harte aanbevelen als het gaat om het ontwerpen en inrichten van uw nieuwe kantoor." - M.G. Fokkelman, Crossphase, Leiden.
  • "'Nadat ik na een roerige periode eind 2014 mijn appartement had gekocht, had ik behoefte aan verandering in mijn huis. Ik heb Yolanda benadert en haar verzocht een Feng Shui consult op mijn appartement uit te voeren. Inmiddels heb ik een aantal van de adviezen uit het consult toegepast in mijn woning en de sfeer is beter, prettiger en het oogt nog ruimer ook! Volgend jaar wil ik de badkamer gaan verbouwen; tegen die tijd ga ik zeker weer contact met Yolanda opnemen!!" - Lucienne Oud
  • “Wij hebben een nieuw huis gekocht en besloten om veel in het huis te renoveren. Er waren verschillende opties m.b.t tot indeling van kamers en ruimtes, dus wij hebben Yolanda benaderd om voor ons een Feng Shui analyse te maken en ons te adviseren met betrekking tot de optimale indeling per ruimte en functies en voor gebruik van type materialen en kleuren. Wij zijn heel blij met het resultaat en haar advies. Het rapport heeft onze beslissingen ondersteund en een goed gevoel gegeven voor de keuzes tijdens verbouwing en inrichting van ons nieuwe huis. Yolanda was altijd bereikbaar om onze zorgen en vragen te beantwoorden. Zij kwam altijd tijdig haar afspraken na en wij raden zeker haar werk aan.” – Carolina Rusinek
Vertel je vrienden over YoY!