Stappenplan interieuradvies Amsterdam

Blog > Projecten > Stappenplan interieuradvies Amsterdam
  • Stappenplan interieuradvies Amsterdam
  • Stappenplan interieuradvies Amsterdam
  • Stappenplan interieuradvies Amsterdam

Geplaatst op: 15 maart 2012

Weer terug komen in Nederland in de winter na een heerlijk zonnig jaar op Curaçao is sowieso al niet zo leuk zou je denken. En al helemaal niet als je je ook niet meer echt ‘thuis’ voelt in je huis in NL. Na een lange tijd buitenland nam een jong stel met lief klein kindje uit Amsterdam daarom twee maanden geleden contact met me op. Ze vroegen me de zonnigheid, vrolijkheid en warmte van Curaçao, maar ook de rust en ruimte van hun geliefde Australië een beetje terug in hun huis te brengen. In kleuren, inrichting, sfeer en ruimte.

Na een uitgebreid kennismakingsgesprek aan de hand van allerlei vragen over leven, liefde, reizen, wonen, werken etc heb ik me een goed beeld gevormd van wie zij zijn en wat voor hen, naar mijn idee, belangrijk is in hun huis en leven. Voor mij het startpunt voor het advies. Het allerbelangrijkste. Grappig was om te zien dat aan de hand van beelden, die zij ieder voor zich hadden verzameld ter voorbereiding op ons gesprek, zij beiden al verrast waren over het feit dat hun wensen en smaken dichterbij elkaar liggen dan zij in eerste instantie dachten.. Een  heel mooi uitgangspunt alvast..

Met een aantal kernwoorden en sfeerbeelden heb ik een samenvatting gemaakt van ons gesprek, en dit als een soort spiegel aan hun terug gepresenteerd: als je hier naar kijkt: zie je jezelf hier dan in terug of niet? En als het goed is het antwoord JA! Anders heb ik iets niet goed gedaan. En gelukkig was dit, op een paar kleine kanttekeningen na, helemaal raak.

En dan begint de doorvertaling: hoe komen de kleuren, vormen, stijlen en materialen uit het moodboard, uiteindelijk terug in het interieur….De komende weken zal ik de stappen die we zetten tot het uiteindelijke resultaat op deze blog met jullie delen…

 

 

Reageer

Vertel je vrienden over YoY!