SoulCollage®

> Geen categorie > SoulCollage®
SoulCollage®

Geplaatst op: 06 februari 2015

SoulCollage® is een creatieve en vooral leuke en toegankelijke manier om de verschillende bewuste- en onbewuste kanten van jezelf beter te leren kennen aan de hand van het maken van collagekaarten. Het lijkt een zijspoor om SoulCollage® workshops op deze website te vinden, maar zover ligt het niet af van wat je bij YoY al komt doen. Als je ooit een van onze interieurworkshops hebt gevolgd, dan weet je wat het is om vanuit je  intuïtie een moodboard (collage) te maken. Om vanuit je hart te werken. En om jezelf te verrassen met het resultaat. Het moodboard vertelt je veel meer dan je ‘bewust’ al wist over de keuzes die je zou willen maken in je interieur. SoulCollage® gaat ook over collages maken en ook over interieur. Niet over het interieur van je woning, maar over ‘het interieur’ van jou als mens.

Wat is SoulCollage®?
Door het intuïtief verzamelen en combineren van afbeeldingen uit tijdschriften, boeken of van internet, maak je een serie van prachtige kaarten, die allemaal een stukje van jezelf weerspiegelen (verschillende onderdelen van je persoonlijkheid). Bijvoorbeeld je ambitieuze ik, je onzekere ik, het enthousiaste kind in je, je verzorgende ik, je innerlijke criticus etc. Voor iedere ‘ik’ maak je een aparte kaart, met ieder zijn eigen energie, zijn eigen stem. Alle kaarten samen tonen wie jij werkelijk als geheel bent en hoe jij in elkaar zit met al jouw verschillende eigenschappen. Jouw SoulCollage® kaarten zullen je helpen je innerlijke diversiteit te (h)erkennen en begrijpen. Dit geldt voor zowel de mooie kanten in jezelf als die waar je het moeilijker mee hebt.

Hoe werkt SoulCollage®?
Door in SoulCollage® alleen te werken met afbeeldingen wordt je analytische kant even in de ruststand gezet en vaar je helemaal op je gevoel. Je zult merken dat je door sommige beelden die je tegenkomt direct ‘gepakt’ wordt, ook al weet je op dat moment niet precies waarom. Juist deze beelden gebruik je, misschien in combinatie met andere afbeeldingen, voor het maken van een kaart. Langzaam aan ontstaat er zo een serie van jouw persoonlijke SoulCollage® kaarten. Een verzameling kaarten die een verbeelding is van jouw eigen wijsheid en die je kunt raadplegen bij vragen of situaties waar je mee worstelt.

Je leert in de SoulCollage® workhops hoe je, na het maken van de kaarten of tijdens readings, de beelden van een kaart kunt lezen aan de hand van het bijzondere SoulCollage® proces, door jezelf de vraag te stellen: wat heeft deze kaart mij op dit moment te zeggen? Je kruipt als het ware in de kaart en laat de kaart voor jou spreken. Je krijgt zo antwoord op je vraag vanuit je ‘enthousiaste kind’, je ‘ambitieuze zelf’ of bijvoorbeeld je ‘verzorgende ik’, afhankelijk van welke kaart je intuïtief hebt gemaakt of geraadpleegd. Alle antwoorden zijn jouw eigen antwoorden en toch zullen ze je raken, verwonderen of bevestiging geven. Want het zijn antwoorden vanuit je gevoel, je hart en je eigen wijsheid. Niet vanuit je verstand.

Voor wie is SoulCollage® en hoe kun je het gebruiken?
Iedereen kan SoulCollage® kaarten maken, je hoeft daarvoor geen kunstenaar te zijn of artistieke ervaring te hebben. SoulCollage® is laagdrempelig, makkelijk en leuk en voor iedereen een uitnodiging om creatief bezig te zijn. Voor sommigen is het niet meer dan dat. Anderen gebruiken het als tool om te helpen bij het omgaan met verdriet, rouw of andere onverwerkte zaken of om de relatie met zichzelf en anderen te verdiepen.

Introductieworkshop
Wil je kennis maken met SoulCollage®? Kom dan naar een van onze introductieworkshops. Een introductieworkshop duurt 2,5 a 3 uur en kost 49 euro per persoon, incl koffie, thee, iets lekkers en alle materiaalkosten. De introductieworkshops in 2017 worden gegeven in Amsterdam van 10.30-13.00 uur op de volgende woensdagen/vrijdagen: (11 november 2016), vrijdag 20 januari, woensdag 22 maart, vrijdag 26 mei, woensdag 19 juli, vrijdag 15 september en woensdag 8 november. Schrijf je hier in voor een van de introductieworkshops.

Yolanda van Zuijlen is een getraind en gecertificeerd SoulCollage® Facilitator en geeft workshops in de regio Amsterdam of op een door jou te bepalen locatie met jouw eigen groep. Voor meer informatie of om een groepsworkshop in te plannen, mail naar info@yoy4style.nl.

SoulCollage® werd ontwikkeld door Seena B. Frost in de jaren ’80 in de US en bestaat inmiddels uit een wereldwijd netwerk van SoulCollage® Facilitators. In Nederland zijn er nu zo’n 40 SoulCollage® Facilitators. Meer over SoulCollage® is te vinden op www.soulcollage.nl en www.soulcollage.com

Vertel je vrienden over YoY!