Hoeveel ruimte gun jij jezelf?

Blog > Feng Shui > Hoeveel ruimte gun jij jezelf?
Hoeveel ruimte gun jij jezelf?

Geplaatst op: 08 december 2016

Deze week stond voor mij in het thema van je ruimte innemen. Letterlijk en figuurlijk. Niet alleen bij mezelf, maar vooral ook bij een aantal klanten waar ik deze week was. Ik werd door hun verhalen zo geraakt. Door hoe ze leven. Of eigenlijk overleven. Ja, ze hebben een dak boven hun hoofd. En ja, ze hebben te eten en te drinken. Maar echt een basis zou ik het niet willen noemen.

Want hoe kun je bouwen aan je bedrijf, gezin, gezondheid of je persoonlijke ontwikkeling als je zelf geen plek hebt om op tot rust te komen en op te laden? Hoe kun jij er zijn voor anderen als je er niet bent voor jezelf? Als je jezelf geen fysieke (en mentale!) ruimte gunt, geen basis geeft die helemaal van en voor jou is? Waar jij je terug kunt trekken, de dag van je af kunt schudden en weer nieuwe energie kunt opdoen?

De lieve dame waar ik afgelopen week was, sliep al sinds haar scheiding in 2014 in de woonkamer op de bank tussen de dozen. Werkelijk overal lagen spullen. Haar eigen slaapkamer had ze tot opstalplek gebombardeerd en stond dan ook helemaal vol met dozen, daar kon je amper meer doorheen lopen. Ze had de afgelopen jaren zoveel gedoe en ellende over zich heen gehad. Ze had geen energie meer over, om ruimte voor zichzelf te creëren in huis. Ze was alleen maar bezig met zorgen voor haar zieke vriend en zoon. En voor de rest hard aan het werk om haar schulden af te lossen. Ze was letterlijk, al twee jaar lang, aan het bivakkeren in haar eigen huis. De enige kamer die in orde was, was die van haar zoon. Want ze vond dat hij tenminste een plek moest hebben waar hij zich thuis kon voelen en kon opladen. Ja, natuurlijk!

Maar jij dan dacht ik? Jij bent de rots van dit gezin! Jouw zoon leunt op jou. Hoe kun jij er zijn voor anderen, als jij letterlijk geen plek hebt voor jezelf?! Als jij jezelf geen ruimte gunt om op te laden, je even terug te trekken en aandacht aan jezelf te geven. Een plek waar je kunt samenzijn met je geliefde. Een plek die je helemaal maakt zoals jij het wilt. Waar jij je goed voelt en geniet en die je geeft wat jij nodig hebt….

Haar tranen vloeiden rijkelijk toen ik haar dit liefdevol teruggaf. Ja. Ze wist het allemaal wel. Natuurlijk wist ze het wel. Maar om vervolgens deze stap ook te zetten. De stap om zichzelf op nummer 1 te zetten. Om haar eigen ruimte in te nemen. Om zichzelf die ruimte ook met heel haar hart te gunnen. Daar moest ze echt heel bewust voor kiezen. En daar was ze, tot nu, nog niet klaar voor geweest. En nu wel.

We maakten samen een plan. Om door het ‘obstakel’ van alle dozen heen te kijken, creëerden we samen vast een beeld van het eindresultaat: haar droomslaapkamer. Natuurlijk bedachten we de kleuren, vloer, gordijnen en meubels, wat er aan de muur zou komen en hoe ze het zou indelen. Maar dat was niet het belangrijkste. Wat we vooral creëerden met dat plan was een stipje op de horizon. Een uitzicht. Een gevoel. Een lichtpunt om naartoe te werken. En met iedere keuze die we maakten, zag ik ook de schittering in haar ogen weer langzaam terugkomen. Dit keer niet van tranen, maar van blijdschap. Ik zag haar groeien. Ze zag het al helemaal voor zich. Ze had er zin en wilde het liefst meteen aan de slag. Wow.

En weet je, iedereen verdient een omgeving waarin je het beste uit jezelf en uit je leven kunt halen. Een ruimte die je ondersteunt in alles wat je doet en wilt bereiken. Waarin je kunt leven in plaats van overleven. En jij verdient dat dus ook.

Dus. Hoe zit dat eigenlijk bij jou? Gun jij jezelf die ruimte? Heb jij een eigen plek in huis waar jij je goed voelt en geniet en die helemaal aansluit op wie jij van binnen bent? Durf jij jezelf op nummer 1 te zetten?

Ik help je heel graag om die plek voor jezelf (en jouw gezin) te creëren. Ik nodig je daarom van harte uit voor een van mijn intuitieve interieurworkshops, om daar samen een begin mee te maken. Kijk hier voor meer informatie of om je in te schrijven.

Liefs, Yolanda

1 reactie(s)

  • Pe, 8 december 2016

    Mooi!

Reageer

Vertel je vrienden over YoY!