Hoe werkt Feng Shui?

> Feng Shui > Hoe werkt Feng Shui?
Hoe werkt Feng Shui?

Geplaatst op: 20 november 2014

Wanneer je denkt dat Feng Shui iets voor jou is, kan ik me voorstellen dat je graag wilt weten hoe zoiets dan werkt. Ons contact begint uiteraard met een telefoontje of mailtje, waarin je me kort de situatie uitlegt waarom je graag Feng Shui advies wilt ontvangen. We zullen dan samen kijken welke consult-vorm voor jouw situatie het meest geschikt is, rekening houdend met jouw budget uiteraard.

Intake
Aansluitend ontvang je een intakeformulier, waarin je gevraagd wordt een aantal vragen te beantwoorden met betrekking tot je gezins- of werksituatie en de locatie waar het om gaat. De vragen hebben bijvoorbeeld betrekking op bouwjaar van de woning of kantoorpand, geboortedata van (gezins)leden, specifieke ‘probleem’gebieden in je leven of werksituatie, eventuele bouwplannen etc.. Ook zal ik je vragen me een plattegrond van het gebouw toe te sturen. Zonder geschikte plattegrond kan er geen consult plaats vinden.

Analyse en diagnose op locatie
We maken een afspraak voor het consult en op die dag ontmoeten we elkaar op de locatie waar het om gaat. Dit kan zowel een woon- als werkomgeving zijn. De analyse van de situatie is het uitgangspunt van het hele verdere advies en kost de meeste tijd. Hiermee zal ik zo’n 2,5 a 3 uur bezig zijn en analyseer niet alleen ‘binnen’ (indeling, kleurgebruik, positie van de deuren, Chinese astrologie etc.), maar ook en vooral ‘buiten’ (landschap, locatie, invloed van straten en andere gebouwen, vorm van de woning en bouwgrond etc.). Ook voer ik een aantal kompasmetingen uit om de exacte posities van de locatie te bepalen en voer ik diverse mathematische berekeningen uit om de energieconsitutie van het pand en de harmonie daarvan met de bewoners/gebruikers van het pand te bepalen en om de energieblokkades vast te stellen.

Advies en rapportage
Nadat ik de analyse en diagnose heb gedaan zal ik mijn eerste bevindingen alvast mondeling met je bespreken, zodat je ook direct eventuele vragen kenbaar kunt maken. Aansluitend ontvang je een schriftelijke rapportage van de bevindingen met daarin praktische adviezen en oplossingen. In het rapport zal ik onder andere aandacht besteden aan de locaties van de energieblokkades in de woning en hoe deze verholpen kunnen worden, een optimale indeling (lay-out) per ruimte, een optimale bestemming (functie) per ruimte, kleuradvies per ruimte en oplossingen voor je specifieke vragen (bv hoe kan ik beter slapen? ). Afhankelijk van het doel van het consult (verbouwing, huis verkopen, huis aankopen, levensthema’s) wordt in het rapport daar uiteraard de focus op gelegd.

Vragenrondje
Wanneer je naar aanleiding van het rapport nog vragen hebt, kunnen we een skypemoment inplannen om deze door te spreken en te beantwoorden.

Optioneel: briefingsgesprek met aannemer/architect t.a.v. bevindingen
In geval van verbouwing of een nieuwbouwwoning kan ik eventueel nog een afspraak maken met de aannemer of architect met betrekking tot de indelingen/het ontwerp van de ruimte en gebruik van materialen en kleuren.

Lees meer over:

Afspraak maken of meer informatie?
Stuur ons een mailtje op info@yoy4style.nl of bel 06 14 38 21 20 dan vertellen we je er graag meer over of plannen we direct een afspraak in!

 

Testimonials

  • "Via een goede kennis kwamen we in contact met Yolanda toen we besloten hadden ons kantoor uit te breiden en ook geheel opnieuw in te richten. Yolanda heeft voor ons een Feng Shui plan op maat gemaakt, passende bij ons bedrijf, de personen erin en de locatie. We vonden het waardevol om niet zomaar een plannetje te maken voor de inrichting, maar eentje die ook past bij het gebouw en het bedrijf, eentje waar diverse zaken in balans zouden komen zodat we blije medewerkers en gezonde prestaties zo goed mogelijk zouden faciliteren. Dit plan op basis van Feng Shui is vervolgens tot in de details uitgewerkt en Yolanda heeft het hele traject begeleid van de kleur- en stofkeuzes tot aan het optimaal ophangen van de verlichting aan toe. Het eindresultaat is geweldig: ons uitgebreide en geheel vernieuwde kantoor is mooi, fijn om in te werken, slim en praktisch ingericht en valt bij het hele team goed in de smaak. Yolanda heeft ons echt ontzorgd en heeft ook het project management naar volle tevredenheid op zich genomen. Ze luisterde goed naar onze wensen en was niet alleen creatief en proactief waar dat nodig was, maar ook lekker praktisch, hetgeen de vaart erin hield. Ik kan Yolanda dan ook van harte aanbevelen als het gaat om het ontwerpen en inrichten van uw nieuwe kantoor." - M.G. Fokkelman, Crossphase, Leiden.
Vertel je vrienden over YoY!