Feng Shui methodiek

> Feng Shui > Feng Shui methodiek
Feng Shui methodiek

Geplaatst op: 20 november 2014

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van een gebouw, zijn omgeving en haar bewoners of gebruikers en het advies zo gedetailleerd mogelijk te maken, combineer ik tijdens mijn consults een aantal belangrijke Feng Shui ‘scholen’/theorieën met elkaar. Deze theorieën en methoden heb ik mijzelf eigen gemaakt tijdens een 4-jarige Feng Shui opleiding aan de Feng Shui Academy in Londen.

Vormschool
Bij de vormschool gaat het vooral om kleuren, vormen en materialen, dus alles dat we kunnen zien en voelen en staan de 5 ‘elementen’ centraal: water, hout, vuur, aarde en metaal. Iedere kleur, vorm en materiaal is gerelateerd aan een van deze 5 elementen. Bij het element Aarde horen bijvoorbeeld de kleuren geel, bruin en terra en de materialen steen, beton en zand en bij het element Water o.a. de kleuren blauw, turkoois en zwart en materialen als bijvoorbeeld glas.

Deze Vormschool kijkt niet alleen naar het interieur van een gebouw, maar vooral ook naar het gebouw in relatie tot haar omgeving (bomen, straten, elektriciteitspalen, vorm van het landschap etc.). Het doel van deze analyse en diagnose is om alle elementen zo goed mogelijk met elkaar in balans te brengen waardoor de energie in en om het gebouw zo goed mogelijk kan stromen.

Kompasschool
Deze methode is gebaseerd op de ‘kijkrichting’ van een gebouw, de locatie van de voor- en achterdeur en de belangrijkste ruimtes in het huis en de plaatsing van belangrijke meubels zoals bedden en bureaus. Op basis van diverse kompasmetingen en de indeling van het gebouw in 9 sectoren worden de analyses gedaan en de optimale indeling van het gebouw bepaald.

Flying Stars
De Flying Star (Bewegende sterren) methodologie is gebaseerd op het gegeven dat de energie van een gebouw niet statisch is, maar verandert in de tijd volgens een bepaald patroon. In het ene jaar of zelfs maand of dag kan de energie van je woning dus anders zijn en voelen dan op een ander moment. Deze methodologie is de meest complexe binnen de Feng Shui en de calculaties binnen dit systeem zorgen voor 216 verschillende mogelijke energievormen in verschillende sectoren in jouw huis. Het is dus een hele nauwkeurige methode en veel specifieker dan alleen de Ba Gua methode die door veel Feng Shui consultants wordt gebruikt.

Ba Zi – Chinese astrologie
Om de energie van de gebruikers/bewoners van een gebouw aan alle bovenstaande methoden te koppelen, maak ik gebruik van de Chinese astrologie gebruikt (geboortejaar, maand, dag en uur) om per bewoner de goede en minder goede elementen, kleuren en locaties in een gebouw te bepalen.

Lees meer over:

Afspraak maken of meer informatie?
Stuur ons een mailtje op info@yoy4style.nl of bel 06 14 38 21 20 dan vertellen we je er graag meer over of plannen we direct een afspraak in!

Vertel je vrienden over YoY!