Feng Shui kantoor

Portfolio > Kantoren > Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor
 • Feng Shui kantoor

Crossphase, een succesvol jong web content management bureau in Leiden, groeide in 2014 uit zijn voegen en stond voor de uitdaging een kantoor van 400 m2 vanaf scratch te gaan inrichten. Het welzijn van hun werknemers, een stimulerende en ergonomisch verantwoorde werkomgeving en een mooie plek om klanten te ontvangen waren hierbij hun belangrijkste wensen. De heren van de directie hadden gehoord en gelezen over de positieve impuls die Feng Shui kan geven aan welzijn en groei (ook zakelijk!). Ze besloten de herinrichting van hun pand vanuit deze Feng Shui methoden en technieken te laten ontwikkelen door YoY.

Op basis van het koppelen van de 5-elementen leer van Feng Shui aan de verschillende lokaties binnen de nieuwe ruimte, de activiteiten die daar gaan plaatsvinden (sales, flexwerk, human resource, management etc) en de persoonlijke constituties van de medewerkers is de eerste blauwdruk gemaakt voor de indeling van het pand. Of terwijl – wat is de beste plek voor welke activiteit en voor wie?

Aansluitend is gekeken naar de materialen, kleuren en vormen die nodig waren als ‘remedie’ op verschillende plekken in het pand om de energie aldaar te optimaliseren en voor een goede ‘flow’ te zorgen. Hierbij is ook steeds rekening gehouden met de merkidentiteit van Crossphase.

Zo zie je bijvoorbeeld de ronde vormen duidelijk terug komen in o.a. de verlichting, de rondingen in de meubels en de vloerbedekking. Deze ronde vormen (metaal element) sluiten mooi aan bij de ronde vormen in het logo van Crossphase. Maar ook en vooral vanuit Feng Shui oogpunt zijn deze ronde vormen in dit pand een belangrijke tool om de energiestroom te balanceren.

Door steeds de merkidentiteit aan de ene kant en de Feng Shui oplossing aan de andere kant met elkaar te verbinden is er een fris, toegankelijk, warm en heel eigen interieur ontstaan, waarin inmiddels met veel plezier wordt gewerkt.

 

En zo zag dit kantoor eruit voor het Feng Shui advies door YoY:

Testimonials

 • " Yolanda heeft ons enorm geholpen met het mooi inrichten van ons nieuwe kantoor, zelfs tot twee keer toe. De eerste keer gingen we uitbreiden en zochten we iemand om een mooi, maar ook functioneel en fijn ontwerp te maken voor onze nieuwe kantoorruimte, die twee keer zo groot werd als de vorige. Yolanda werd ons getipt en we hebben haar een plan laten maken op basis van de Feng Shui principes. Dit plan sloot veel beter aan bij onze wensen dan andere ontwerpen en we hebben met een kleine aanpassing hier en daar bijna het totale plan uitgevoerd. Enkele collega's waren vooraf sceptisch over Feng Shui, maar toen de verbouwing en inrichting eenmaal klaar was, was iedereen erg blij en enthousiast over het resultaat. De ruimte is licht, fijn, warm, praktisch, gezellig, mooi, enzovoorts. Veel klanten en sollicitanten zijn blij verrast en ook bij hen maken we een veel betere indruk dan voorheen. Yolanda heeft ook bij het verbouwen en inrichten ondersteuning geleverd in praktische en uitvoerende zaken (materiaalkeuze, kleuren, het uitvoeren van het lampenplan, leveranciers managen, enzovoorts), wat heel fijn was. Ze heeft ons echt ontzorgd. Ze luisterde goed naar onze wensen en was niet alleen creatief en proactief waar dat nodig was, maar ook lekker praktisch, hetgeen de vaart erin hield. Twee jaar later hebben we een volgende uitbreiding van het kantoor laten ontwerpen en realiseren door Yolanda volgens dezelfde principes, en ook toen was het weer een groot succes, met blije collega's tot gevolg! Ik kan Yolanda dan ook van harte aanbevelen als het gaat om het ontwerpen en inrichten van uw nieuwe kantoor!" - Maarten Fokkelman, Directeur Crossphase
Vertel je vrienden over YoY!