De kleur van 2013

Blog > Kleuren > De kleur van 2013
  • De kleur van 2013
  • De kleur van 2013

Geplaatst op: 31 oktober 2012

Jaarlijks komt Akzo Nobel met een nieuwe ‘Colour Futures’, een kleurtrendboek waarin het kleurenpalet van het nieuwe jaar wordt gepresenteerd. Één kleur wordt daarin altijd als ‘de’ kleur van dat jaar gepresenteerd en dit jaar is dat een blauw/paarsige, diepe, warme en tikje magische Indigo kleur.

Akzo omschrijft deze kleur als een wijze, eerlijke kleur. Een kleur waarmee je enerzijds een statement kan maken in je interieur. En anderzijds rust en stabiliteit kunt creëren. Deze diepe kleur is prachtig te combineren met allerlei frisse en lichte blauwtinten, om een ton-sur-ton effect te creëren, maar ook juist met contrasterende kleuren zoals een felle geelgroen of juist een warme natuurtint.

Omdat de kleur vrij donker is, maakt hij, wanneer je hem op een groot oppervlak gebruikt, een ruimte vaak wel wat kleiner, dus minder geschikt voor hele kleine ruimtes. Maar juist wel weer erg mooi in je slaap- of bijvoorbeeld badkamer.

Thema 2013: ‘Connecties’

Akzo Nobel doet doorlopend onderzoek naar kleurtrends door ontwikkelingen op allerlei gebieden nauwlettend in de gaten te houden. Denk bijvoorbeeld aan kunst, mode, interieur, maar ook bijvoorbeeld muziek. Op basis van die trends bepalen ze dan ieder jaar een hoofdthema, een soort ‘rode draad’ op basis waarvan Akzo een aantal hoofdtrends voor dat jaar bepaalt. Het thema voor 2013 is ‘Connecties’ en de hoofdtrends zijn: Collective Passion, Switching off, The art of understanding, Home factory en  Visual solace. Deze trends heeft Akzo vervolgens vertaald naar een overall kleurenpallet voor 2013 en per trend in het ‘Colour Futures’ boek het bijbehorende kleurenpalet weergegeven aan de hand van mooie foto’s met prachige gestylde interieurs.

Benieuwd naar hoe de kleurtrends eruit zien voor 2013? Hier zie je hoe de kleurthema’s van Akzo Nobel tot stand zijn gekomen… of kijk hier voor een impressie uit het boek.

Bron: Akzo Nobel

 

Reageer

Vertel je vrienden over YoY!