5 tips voor beter slapen door Feng Shui

Blog > Feng Shui > 5 tips voor beter slapen door Feng Shui
5 tips voor beter slapen door Feng Shui

Geplaatst op: 15 december 2015

In deze blog geef ik je 5 tips voor beter slapen door Feng Shui technieken toe te passen in je slaapkamer. Je slaapkamer is de plek om ’s nachts tot rust te komen. Om op te laden. Om te herstellen en dingen te verwerken. Goed slapen is zo belangrijk! Bij onvoldoende of onrustige slaap merk je dit aan je algehele gevoel van gezondheid en energie. Aan je concentratie, je weerstand en je gevoeligheid. Hoe jij je slaapkamer hebt ingedeeld of ingericht kan van grote invloed zijn op hoe goed of slecht je slaapt. Daarnaast kunnen ook externe factoren zoals straling je nachtrust en daarmee ook je gezondheid flink beïnvloeden. Het goede nieuws is, dat Feng Shui kan helpen om je slaapkamer zo in te richten dat het een goede nachtrust en gezondheid zal ondersteunen. Dus slaap jij slecht? Probeer deze tips dan eens uit. Geef het wel even de tijd. De veranderde energie heeft een aantal weken nodig om te settlen.

1.   Positie van je bed

Voor een gevoel van stabiliteit en veiligheid is het belangrijk om je bed met het hoofdeinde tegen een solide muur te plaatsen en een headboard te gebruiken. Gebruik bij voorkeur aan allebei de zijden van je bed een (nacht)kastje om je hoofd te beschermen. Ook aangrenzende ruimtes kunnen invloed hebben op je nachtrust. Je hoofdeinde tegen bijvoorbeeld een badkamerwand of wand met veel leidingen of electra is niet gewenst.

Het plaatsen van je bed met het hoofd onder een raam of naast een deur is af te raden. De energie (die via ramen en deuren binnen komt), komt dan te hard binnen op het gevoeligste punt van je lichaam. Het beste is daarom ook, dat de deur van de slaapkamer ‘de kamer in’ open gaat (niet richting muur). Dat vertraagt de energie die de kamer inkomt, voelt veiliger (iemand staat niet meteen in je kamer) en verhoogt het gevoel van privacy. Het prettigste is als je de deur kunt zien vanuit je bed. Mocht je bed niet anders kunnen staan, dan met het hoofd naast een deur, plaats er dan een kastje of bijvoorbeeld een scherm tussen ter bescherming.

TIP: het allerbeste is de optimale positie van je bed en de slaaprichting te bepalen op basis van jouw persoonlijke energie en de energie van de specifieke ruimte aan de hand van het Lo Pan Compas. Deze meting is op maat en voor ieder persoon anders. Interesse? Mail ons voor het maken van een afspraak.

2.   Scherpe hoeken, balkenplafonds en lamellen

Scherpe hoeken van bijvoorbeeld kastjes precies op jouw hoofd gericht, horizontale plafondbalken of planken boven je hoofd/keel of bijvoorbeeld de openstaande ‘bladen’ van horizontale (of verticale) lamellen, zorgen voor hele onrustige energie en kunnen zelfs je weerstand aanzienlijk verslechteren, wanneer je er langdurig onder of naast slaapt. Dit is dan ook een van de eerste zaken die ik zal verhelpen wanneer ik een Feng Shui consult kom geven. Kies dus in je slaapkamer liever voor meubels met afgeronde hoeken en/of zorg dat de hoeken je meubels niet op (het hoofdeinde van) je bed gericht zijn. Balken boven je hoofdeinde kun je bijvoorbeeld afdekken met textiel of gipsplaat en je jaloezieën/lamellen kun je beter vervangen door stoffen (vouw)gordijnen.

3.   Aardstralen en wateraders

Er is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat er een verband is tussen (slapen op) aardstralen/wateraders en het ontstaan van kanker en andere ziektes. Aardstralen ontstaan door een overgang van twee verschillende aardsoorten die niet samengaan, waardoor er een breuk in de aarde ontstaat. Wateraders kun je zien als een breuk in ondergrondse rivieren. Heb jij vaak last van nachtmerries, slaap je onrustig of wordt je bijvoorbeeld ‘s ochtends regelmatig overdwars wakker op dezelfde manier, dan is er een grote kans dat jij slaapt op een aardstraal of waterader. Gelukkig kunnen deze stralen met de juiste kennis en instrumenten heel eenvoudig worden opgespoord en verholpen, zodat je weer beter en gezonder slaapt. Helaas is dit niet iets dat je zelf gemakkelijk kunt verhelpen.

TIP: Wil je meer lezen over het verband tussen aardstralen en kanker, dan vind je dit wellicht een interessante video.

4.   Verlichting

In je slaapkamer is het belangrijk om tot rust te komen. Daarom is yin energie in je slaapkamer gewenst. Blauw licht van bijvoorbeeld telefoons, ipads en televisie activeert en geeft juist yang energie. Bovendien houdt blauw licht de melatonine productie, die juist zo belangrijk is om goed te slapen, tegen. Warm licht, te vergelijken met het licht van de avondzon, activeert de melatonine aanmaak. Dus kies in je slaapkamer vooral voor warm licht en vermijdt het gebruik van elektronische apparatuur, niet alleen i.v.m. het licht, maar ook vanwege de straling (zie vorig puntje).

5.   Kleurgebruik

Er worden veel algemeenheden geschreven over het gebruik van kleuren in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld ‘gebruik neutrale kleuren’ of ‘kies een evenwicht van koele en warme kleuren’ of ‘kies rustgevende kleuren’. Dat klopt allemaal. Maar heeft niet zoveel met Feng Shui te maken. De meest ondersteunende kleuren en materialen in de slaapkamer op basis van Feng Shui zijn voor iedereen verschillend, omdat iedere ruimte en ieders persoonlijke energie weer anders is. En het is belangrijk dat beiden goed op elkaar worden afgestemd. Laat dus liever door een expert jouw beste kleuren en materialen meten aan de hand van de berekeningen en technieken die daarvoor geschikt zijn. Wel kan gezegd worden dat hele felle kleuren en teveel wit in de slaapkamer niet ondersteunend is voor je nachtrust en dus je gezondheid.

En let verder nog hierop:

  • Plaats geen spiegels recht tegenover je bed, dit zorgt voor te onrustige energie.
  • Gebruik liever geen elektronische apparatuur in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld een televisie. De straling van je televisie blijft, nadat je hem uitzet, nog tot 5 uur lang in je kamer blijft hangen, wat zorgt voor een onrustige nachtrust en onrustige gedachten.
  • Houd je slaapkamer opgeruimd en netjes. Ook de ruimte onder je bed. Ook daar moet de energie goed kunnen doorstromen en niet ‘vast blijven’ zitten, door de spullen die daar staan.
  • Gebruik geen waterfonteinen of vazen met water in je slaapkamer.
  • Het uitzicht vanaf je bed (als je rechtop zit) gaat over je toekomst; dus zorg voor een inspirerend en mooi uitzicht vanuit je bed 🙂

Wil jij ook beter slapen en hiervoor een advies op maat?

In een consult bij jou thuis bereken ik de juiste plaatsing van jouw bed en de slaaprichting, adviseer ik je over de juiste kleuren en materialen op basis van jouw persoonlijke energie, spoor ik eventuele wateraders en aardstralen op en zal ik die ontstoren en adviseer ik over andere remedies om de energiebalans in je slaapkamer te herstellen. Wil je meer weten of een afspraak maken? Mail me dan op info@yoy4style.nl

Meer lezen over wat Feng Shui voor jou kan betekenen? Lees dan dit.

Bron beeld: bioix.com

Reageer

Vertel je vrienden over YoY!