3 tips om alvast in de lente-flow te komen

Blog > Feng Shui > 3 tips om alvast in de lente-flow te komen
3 tips om alvast in de lente-flow te komen

Geplaatst op: 09 februari 2017

De lente is begonnen! Nou ja, als je zo naar buiten kijkt en loopt dan voelt dat natuurlijk nog lang niet zo. Maar toch, volgens de Chinese maankalender is op 3 februari de lente, het eerste seizoen van het nieuwe jaar, begonnen.

De lente is, volgens de 5 elementen van Feng Shui, het hout-seizoen en heeft de energie van een nieuw begin, nieuw leven, groei, nieuwe inspiratie en gezondheid. De mooiste plek waarin je dit terugziet is natuurlijk de natuur. Alles begint weer te groeien en bloeien, de vogeltjes beginnen weer vrolijk te fluiten en alles en iedereen wordt wakker.

Omdat jij en ik ook onderdeel van deze natuur zijn, is het voor ons heel goed om gewoon mee te vloeien en groeien op die energie van de lente. Om juist in de komende periode extra aandacht te besteden aan je gezondheid, om te beginnen met nieuwe dingen waar je al een tijdje op aan het broeden was. En, waarschijnlijk doe je het ook al, de grote voorjaarsschoonmaak. Out with the old, in with the new. Je hele huis lekker opruimen en opfrissen, zodat de nieuwe energie van de lente ook in jouw huis en jouw systeem zijn werk kan doen.

3 tips om jouw innerlijke hout-element te ondersteunen

Het is daarom nu ook de perfecte tijd om ook jouw innerlijke hout-element te ondersteunen en daarvoor geef ik je hieronder 3 krachtige tips:

    • Tijd voor detox – de lever is het orgaan dat hoort bij het hout-element en is in deze periode heel actief. Februari is daarom een hele goede maand om te beginnen met een detox van je lichaam.
    • Lekker vroeg op – Het hout-element staat voor actie, beweging en groei. En ook voor de vroege ochtend en een nieuw begin. Door wat eerder op te staan en direct ’s ochtends in beweging te komen, in de vorm van bijvoorbeeld yoga of meditatie, zorg je goed voor jouw innerlijke hout-element. En om extra mee te bewegen op de energie van het hout-element, is het goed om tijdens bv je meditatie of yogasessie, met je gezicht naar het oosten te zitten of kijken. Het oosten is het thuis van het hout-element.
    • Eet veel aardse groenten – De lente is, zoals gezegd, de tijd is dat de natuur weer langzaam wakker wordt en alles weer begint te groeien. Deze groeienergie zit ook in de blaadjes van planten en bloemen en in bijvoorbeeld de groenten die vanuit de aarde groeien. Deze bladgroenten (bijvoorbeeld spinazie) zitten in deze periode vol goede voedingsstoffen. Dus eet er lekker veel van!

En nog een extra tip..
En dan wil ik je tenslotte nog een extra tip meegeven voor je huis. Ga dit jaar zorgvuldig om met de Oost en West sectoren van je huis. Het Chinese dierenriemteken De Haan (in het westen van je huis) is de basisenergie van 2017 en daarom heel belangrijk. Voorkom dit jaar om die reden renovaties in je huis of tuin in de West-sector, want daarmee verstoor je deze jaarlijkse krachtige basisenergie in jouw huis. Het is belangrijk om het westen opgeruimd, schoon en rustig te houden en daarmee deze energie juist te ondersteunen. Het oosten is ook een belangrijke sector dit jaar (Het Konijn). Daar zit de energie die botst met de energie van De Haan. Dus ook in de Oost-sector van je huis of tuin is het beter geen grote of kleine renovaties te doen. Het gaat dan vooral om constructieve klussen, waarbij er bijvoorbeeld geboord, gedrild of gehamerd wordt. Schilderwerk kan prima.

Wil jij een persoonlijk Feng Shui advies, specifiek afgestemd op de energie van jouw huis en jouw gezin, zodat je meer flow zult ervaren in jouw leven op gebieden die nu minder lekker lopen? Dan help ik je graag verder. Stuur me een mail op fengshui@yoy4style.nl en dan neem ik contact met je op!

Ik wens je alvast een hele fijne lente toe!
EnYoY!

 

Reageer

Vertel je vrienden over YoY!